Gewaardeerd.


Ik zie het als geschenk dat ik, in de startfase van hun leven, een bijdrage mag leveren in de ontwikkeling van de kinderen op Kennemergaarde. Afscheid nemen van het kind na 4 jaar is zwaar maar ik ben gelukkig als ik mijn streven heb gehaald. Zoals ik in mijn Pedagogisch Werkplan heb geschreven en altijd naar streef : “Ik stel mij ten doel elke baby en peuter, te ondersteunen in zijn ontwikkeling. Geheel in zijn eigen tempo en met zijn eigen kwaliteiten. Ik wil graag dat het kind een positief zelfbeeld heeft, zich hecht aan zijn sociale omgeving en toegerust is voor de toekomst.”

Dit kan ik niet alleen. Het is een samenwerkingsverband met de ouders. Open en eerlijk communiceren. Samenwerken aan het zelfde streven. Respect en vertrouwen. Dat heeft het kind van ons nodig.

Ik waardeer het enorm dat de ouders hun waardering aan mij laten blijken. Heel trots ben ik dat zij het op papier hebben gezet en het ik het daarom met anderen kan delen.

Ik dank hen daarvoor. Mijn waardering voor hen is minstens zo groot. Deze ouders werken hard, hebben een drukke agenda en bewijzen dat ze ondanks de druk zeer betrokken en liefdevolle ouders kunnen zijn. Dankzij hun warmte en steun hebben wij met zijn allen een hele fijne tijd.

Ook gaat mijn waardering uit naar Bureau Midas. Waar ik vanaf de start van de opvang al een fijne samenwerking mee heb. Elly Wijtvliet en Frans Bremer en hun medewerkers. Ik heb enorm veel geleerd dankzij hen. Hun meedenken steunt mij enorm en komen ouders en kinderen ten goede. Dankzij hun cursussen en activiteiten heb ik veel geleerd.

Mijn moeder Annie, die altijd voor ons klaar staat. Mooie kettingen om doet, omdat de kinderen dat zo leuk vinden. Elke week mee gaat naar de molen en er een feestdag van maakt.

Mijn dochter Vibeke die haar eigen vrije tijd met liefde op offert om op te passen en zo eventuele oppasproblemen op lost. En haar vriend Dailey die een lekkere maaltijd maakt als we met zijn allen bij hen komen eten.

Mijn man Jan die alle technische problemen op lost. Op zijn vrije dagen met ons op trekt, pannenkoeken bakt en foto´s maakt.

Mijn zoon Espen, die deze website heeft gemaakt. Altijd speelgoed repareert en altijd klaar staat om een technisch probleem op te lossen. Hij zorgt dat alle spullen elke dag klaar staan en weer opgeruimd worden. Zware dingen sjouwt hij voor ons.

Zij zijn het gouden randje om de het lijstje van de opvang.Huidige reacties:

Reactie 1 (jan. 2014):

‘Veilig, deskundig, buiten, vertrouwd, creatief en warm. Dit zijn de woorden die meteen bij ons opkomen als we de opvang bij Corine mogen beschrijven. Corine weet ontzettend veel van de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen. Ze geeft (alleen als we er om vragen) bruikbare tips. Elk kind krijgt even veel warmte en aandacht van haar. En de kinderen gaan ALTIJD naar buiten. Dit vinden wij belangrijk. Het is voor ons niet naast de deur, maar we rijden graag een stukje om voor deze prachtige plek. Zeker omdat we elke keer met een gerust hart weg gaan.’ Jurjen en Suzanne.

Reactie 2(jan. 2014):

“Onze kindjes gaan altijd met heel veel plezier naar Kennemergaarde. Corine is een echte professional aan wie we onze kinderen volledig toevertrouwen. Ze biedt de kinderen een veilige omgeving en een goede begeleiding in hun persoonlijke ontwikkeling. Een goede communicatie tussen Corine en de ouders, over oa. de opvoeding en de behoefte van het kind, maakt dit mede mogelijk. Hierdoor is de overgang tussen thuis en de opvang gemakkelijk, voor kind én ouder.  

Bijzonder vinden wij de creativiteit van Corine bij de vele knutselprojecten en de liefde voor- en de kennis van de natuur die ze meegeeft aan de kinderen. Het is heerlijk voor de kinderen om lekker in het bos te kunnen struinen. En vaak ontstaan er echte vriendschappen, omdat Corine aandacht besteed aan de omgang met anderen. Onze jongste mag nog een jaar naar Corine, maar wij kijken nu al op tegen de dag dat we afscheid moeten nemen!” Wies en Olaf

Reactie 3(jan. 2014):

Wij komen al ruim 5 jaar bij Gastopvang Kennemergaarde! Eerst alleen met onze oudste dochter en nu nog met onze zoon Gilles en dochter Loïs. Corine, de gastouder, is een zeer liefdevol en warme persoon (haar hele gezin overigens) en wij zien deze opvang ook echt als een verlengstuk van ons en onze opvoeding. De kinderen komen er ontzettend graag en onze oudste dochter zou willen, dat zij er nog af en toe mocht komen. Onze kinderen leren er ontzettend veel! Er wordt heel veel aandacht besteed aan de natuur, knutselen en sociale vaardigheden. Op het moment dat onze dochter 4 jaar werd, en naar school mocht, merkten wij dat zij er meer dan klaar voor was. Ook nu merken we dat opnieuw met Gilles en Loïs, want zij hebben bij Corine heel veel vaardigheden geleerd. Ik wens iedereen een dergelijke lieve gastouder toe! Binny

Reactie 4(jan. 2014):

Vanaf 2008 komen we eerst met onze oudste dochter Pien en sinds 2010 met onze jongste dochter Suze bij Corine. Tot op de dag van vandaag ben ik heel blij dat ik voor Corine heb gekozen en niet voor de crèche. De kleine groep kinderen in diverse leeftijden, de bijzondere locatie in het duingebied en vooral de liefdevolle inzet van Corine maken dat onze kinderen met een blij gezicht naar de Kennemergaarde gaan. De betrokkenheid bij onze familie is groot en het met het dagboekje houden we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen van onze kinderen. Suze gaat na de zomer naar school maar daar willen we nog niet overdenken omdat we dan afscheid moeten gaan nemen van zo'n mooie en belangrijke tijd in de eerste jaren van het leven van onze kinderen. Ellen en Peter

Pagina's