Het binnenduin als speeltuin.

Gastopvang Kennemergaarde is de enige opvang in Nederland die gelegen is in een Nationaal Park. Park Kennemergaarde waarin de opvang is gelegen bevindt zich in het binnenduin van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Het landhuis Kennemergaarde, waarin de opvang is gevestigd, is een broertje van het landhuis Duin en Kruidberg waarin een hotel is gevestigd. De familie Cremer heeft 100 jaar geleden een huis laten bouwen voor hun zoon, het Landhuis Kennemergaarde. De opvang bevindt zich op de 1 verdieping met een prachtig uitzicht over de omliggende landerijen en op het park.

Bij het huis kunnen de kinderen veilig fietsen, op tractortjes rijden e.d. In het park kunnen ze hutten bouwen en hun klim en klautervaardigheden versterken op de boomstammen.
Kennis maken met paarden en ponyīs bij de buren, manege Kennemergaarde. De kippen van de buren bekijken.
De vogels die door de kinderen veelal bij naam genoemd worden gevoerd met zelf gemaakt vogelvoer. Download het broedvogels bestand.

In de winter lopen de herten en reeŽn om het huis en rusten in de rododendrons. Welk kind is nu op een afstand van 4 meter bij rustende herten in het wild geweest?!

Ons vaste rondje is door ons eigen park naar Duin en Kruidberg lopen. Onderweg koeien en ganzen kijken. In Duin en Kruidberg kunnen de kinderen het duin op en af rennen, met zand spelen en in de vijver bij het landhuis Duin en Kruidberg op zoek gaan naar vis, kikkers en padden. Eekhoorns zoeken, de havik zien, herten en reeŽn bekijken.

We gaan niet alleen īs zomers naar buiten maar altijd! Kinderen van Gastopvang Kennemergaarde zijn echte bikkels en mogen vies worden. Alles kan weer schoon.

Buiten spelen is gezond omdat het de natuurlijke weerstand verhoogt. Het daagt de motorische vaardigheden uit en daardoor neemt de fysieke ontwikkeling toe. Kinderen hebben vaak een vol hoofd door hun voortdurende geestelijke ontwikkeling. Buiten scharrelen ontspant de geest omdat er in de hersenen een stofje vrij komt die dit proces in werking zet. Het scharrelkind heeft minder last van angsten omdat de buitenomgeving hem uitdaagt te ontdekken en zijn grenzen te verleggen. Scharrelen maakt flexibel van geest. Een scharrelkind herinnert zich tot ver in de volwassenheid zijn bijzondere buitenactiviteiten. Een scharrelkind is gelukkiger. (uitspraak van Corine, zelf opgegroeid als scharrelkind)

2014 is het jaar van de groene kinderopvang maar onze opvang is altijd elk jaar groen.

Pagina's